Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta smoothie proteic de post, by Carmen Bruma

Reteta smoothie proteic de post, by Carmen Bruma
Reteta smoothie proteic de post, by Carmen Bruma

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Ananas - 150 gr.
• Baby spanac si rucola - 2 pumni
• Mar verde - 1 buc.
• Avocado – ½ buc.
• Morcov – ½ buc.
• Pudra proteica din canepa - 2 lingurite de (se adauga la sfarsit in pahar)

Mod de preparare

  • Se spala si se curata ingredientele
  • Se echipeaza storcatorul prin presare la rece Kuvings C9500PR cu sita pentru smoothie
  • Se introduc pe rand ingredientele in storcator, alternandu-le pentru o mixare buna
  • Se toarna in pahar, se adauga pudra proteica din canepa, se amesteca si se bea imediat pentru o eficienta maxima.

Acest smoothie este o gustare excelenta intre mic dejun si pranz. storcatorul Kuvings stoarce eficient atat frunzele usoare de baby spanac si rucola dar si morcovul cu fibra dura. Iata cateva sfaturi de la Carmen Bruma, pentru a nu va ingrasa in post:
Legumele sunt alimentele de baza in alimentatia de post. Ele trebuie consumate la fiecare masa principala. Atentie insa, termenul "legume" este larg si cuprinde 3 categorii:
  • Legume cu continut mare de amidon 10 - 20% sau leguminoase (fasole, mazare , cartofi, linte). Acestea trebuie consumate cu moderatie adica 3 - 4 linguri (de produs finit) cu varf la o masa si evitate la cina.
  • Legume cu un continut mediu de amidon 5 - 7% sau radacinoase (morcov , sfecla, gulie, ceapa)
  • Legume cu un continut redus de amidon (sub 5%) adica verdeturi, conopida, dovlecei, ardei gras, rosii
Fructele fac parte din categoria desert si se consuma mult mai rar decat legumele. Daca veti combina fructe, legume si pudra proteica din canepa intr-un smoothie, acesta va fi mai diluat in zahar si mai concentrat in fitonutrienti si proteine vegetale.
Din cauza ca proteinele vegetale sunt inferioare din punct de vedere al calitatii celor animale, ele trebuie combinate cu atentie. Asociati proteinele de origine vegetala astfel incat sa aveti tot spectrul de aminoacizi esentiali in dieta. Pentru un aport optim de aminoacizi esentiali, combinati la aceeasi masa legume si cereale cum ar fi orez cu mazare, fasole cu porumb, cuscus cu naut sau linte. 
Evitati sau chiar excludeti in post urmatoarele produse: mezeluri de post, pate de post, snitele, chiftele de post, covrigei, sticksuri, merdenele, prajituri de post, cartofi prajiti, chips-uri, maioneza, sosuri de post, supa (instant) la plic.


Savurati cu placere!