Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Suc verde pentru o silueta supla, by Carmen Bruma

Reteta - Suc verde pentru o silueta supla, by Carmen Bruma
Reteta - Suc verde pentru o silueta supla, by Carmen Bruma

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Mar verde – 1 buc.
• Fenicul – ½ buc. (200 gr.)
• Tulpini de telina apio – 2 buc.
• Spanac – o mana de frunze
• Salata verde – o mana de frunze
• Patrunjel – 1 legatura
• Leurda – 3 frunze
• Castravete – 200 gr.
• Ridichi – 2 buc.
• Lamaie – ½ buc.
• Sare – dupa gust

Descriere

Slabeste sanatos si alege sa mentii un stil de viata optim cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings B6000PLUS. Tehnologia de ultima generatie te ajuta sa prepari sucuri naturale ce isi pastreaza prospetimea, culoarea si aroma pentru mai mult timp, iar tu beneficiezi de toate vitaminele din fructe si legume.

Merele verzi, fenicul, spanacul si castravetele sunt doar cateva din ingredientele verzi care ajuta la obtinerea unei siluete suple si a unui organism sanatos. Incearca reteta noastra si fa primul pas spre un stil de viata sanatos!

Mod de preparare

  • Se spala si se curate ingredientele
  • Se echipeaza storcatorul prin presare la rece Kuvings B6000PLUS, apoi se introduc ingredientele pe rand in storcator
  • Sucul rezultat se adauga intr-un pahar, se adauga sare si se consuma in decurs de 40 minute.
Sfaturi utile:
Primavara este un anotimp al tranzitiei bioritmului iar acest lucru are avantaje si dezavantaje. Organismul isi accelereaza procesele prin care se detoxifiaza pentru a face fata unui nou ciclu biologic. Cresterea temperaturii de afara si prelungirea perioadei de lumina au o influenta pozitiva asupra sistemului nervos si inhiba centrul nervos al foamei. Metabolismul bazal este usor accelerat in aceasta perioada si datorita acestui lucru primavara este anotimpul ideal pentru curele de slabire si implementarea unor obiceiuri de viata sanatoase. La capitolul dezavantaje putem trece astenia, starile de oboseala si posibilitatea reactivarii unor boli precum ulcerul si gastrita. Carmen Bruma recomanda alimente sanatoase de sezon pentru primavara:Toate verdeturile si cruditatile de sezon, salata verde, stevie, loboda untisor, leurda, salata verde, spanac, marar , patrunjel, ceapa verde, urzici, morcov nou, castravete, ridichi. Sunt bogate in vitaminele A,C minerale, fibre, fitonutrienti, stimuleaza sistemul imunitar, digestia si regleaza nivelul colesterolului. 
Peste si carne de miel - pestele alb de orice fel este o carne de buna calitate, usor de digerat si cu un aport caloric mic. Contine proteine de buna calitate, fosfor, iod, potasiu, fier, elemente importante pentru functionarea sistemului imunitar. 
Ciresele si capsunele sunt fructe de sezon cu un continut mare de minerale si fibre. Capsunele sunt ideale in curele de slabire, datorita continutului caloric redus si levulozei, un fel de zahar care se absoarbe mai lent. Ciresele sunt insa o capcana pentru cei care vor sa slabeasca deoarece au un continut mare de zahar (1 kg de cirese = 800 cal).
Lactatele - primavara este anotimpul in care laptele de vaca, oaie sau capra are cea mai buna calitate si de aceea este recomandat sa consumam in aceasta perioada iaurt, urda, cas, kefir, sana, lapte batut. Fermentii vii din iaurt favorizeaza sanatatea intestinala cu efecte importante asupra intregului organism.